Nieuws : een natuurlijk alternatief

[ Home ] [ Terug ] [ Contact ]

Een natuurlijk alternatief tegen veroudering

Wie graag iets aan rimpels wil doen en er jonger uit wil zien, maar liever geen toevlucht neemt tot een paardenmiddel als plastische chirurgie of botox, heeft sinds enige tijd een natuurlijk alternatief: cosmetische acupunctuur. Na een aantal behandelingen met naalden of zachte pads, bereik je een zelfde resultaat als na een botox behandeling. Een mooie gladde huid en minder rimpels, alles op natuurlijke wijze. Er zijn ongeveer twaalf behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Om de effecten te behouden moet de behandeling wel maandelijks herhaald worden.

In de Verenigde Staten en Canada is men zich al langer bewust van de goede resultaten die met deze eeuwenoude Chinese techniek bereikt kunnen worden, en ook in Nederland kun je op steeds meer plaatsen terecht voor de behandeling. Sinds kort biedt ook de praktijk van Marie-Christine Gootzen in Venray, East Meets West, deze vorm van acupunctuur aan in een holistische werkwijze die Oosterse en Westerse geneeskunde met elkaar verbindt. Het bijzonder van de aanpak van Marie-Christine is dat ze cosmetische acupunctuur combineert met voedingsadvies, gezichtsmassages en op maat gemaakte crèmes op puur natuurlijke basis.

Door deze unieke aanpak krijgt niet alleen de huid een boost, ook de rest van het lichaam en de geest knapt er van op. En dat merk je. Marie-Christine: “Als je je goed voelt, straal je vanzelf iets uit. Je ogen gaan glanzen en je huid krijgt een prachtige gloed.” Een gezonde huid ontstaat van binnenuit. Huidveroudering is grotendeels een gevolg van stress. Stress gebruikt belangrijke vitaminen die ook nodig zijn om je huid in conditie te houden. Wie stress heeft, heeft last van een overvloed aan energie die niet weg kan. De stresshormonen stapelen zich op en vreten energie en bouwstoffen. De behandelingen van Marie-Christine richten zich dan ook op het verzachten van de gevolgen stress en het aanvullen van de ontstane tekorten.

De balans tussen lichaam en geest

Ontspannen en verwennen zijn twee belangrijke accenten in de cosmetische acupunctuur. Een afspraak bij Marie-Christine start met een ontspannende gezichtsbehandeling in de vorm van een masker dat afvalstoffen helpt afvoeren en het gezicht diep reinigt. Daarna volgt een zogenaamde Tui Na massage. Tui Na is een Chinese massage techniek die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert en energiestromen weer door het lichaam laat lopen. Daarnaast kan een massage er ook voor zorgen dat de acupunctuur behandeling die erop volgt een diepere werking heeft en dus meer effect resulteert. De acupunctuur beïnvloedt naast het gezicht ook de organen zoals nieren, lever en darmen, die op hun beurt weer voor een groot deel de conditie van de huid bepalen.

Wie bang is voor de naalden kan met een gerust hart de behandeling ingaan. De werkwijze van Marie-Christine is gebaseerd op de Japanse variant van acupunctuur die nagenoeg pijnloos is. De Japanners gaan er van uit dat je wanneer je iemand pijn doet, je ook een blokkade meegeeft, en dat is juist niet de bedoeling. Er wordt daarom gewerkt met hele dunne naalden die je nauwelijks voelt. Maar er is ook een mogelijkheid om de behandeling met zachte pads te doen. De pads worden op het gezicht gelegd en geven kleine elektrische stroomstootjes af die de aangezichtspieren stimuleren en zo rimpels laten verdwijnen.

Voedingsadvies

Daarnaast geeft Marie-Christine persoonlijk voedingsadvies, speciaal gericht op het gezond en stralend houden van de huid. De vitamines die je verbruikt in stresssituaties moeten op adequate manier worden aangevuld. Daarnaast zijn veel mensen zich niet meer zo goed bewust worden van hun eetgewoonten en de invloed daarvan op hun lichaam. Koffie, alcohol en pittig eten kunnen bijvoorbeeld de aanmaak van stresshormonen bevorderen. En aangezien je huid, haren, nagels en tanden worden opgebouwd is het ook belangrijk ervoor te zorgen dat deze organen de juiste bouwstoffen krijgen. De voedingsadviezen zijn terdege onderbouwd: Marie-Christine is ook gediplomeerd diëtiste.

Tot slot maakt Marie-Christine ook zelf cosmetische producten op basis van natuurlijke stoffen, zoals make-up remover en dag-en nachtcrèmes. De cosmetica die je in winkels koopt, is gemaakt op basis van afvalproducten van oliemaatschappijen en de petrochemische industrie. Het nadeel van veel van deze crèmes is, dat ze de huid niet meer zelfstandig laten werken Ze leggen een laagje op je huid leggen waardoor die niet meer kan ademen. Op den duur maakt dat je huid lui en hij gaat er vaal uit zien. Natuurlijke producten laten de huid juist wel uit zichzelf werken.

De crèmes zijn maatwerk en dat heeft een aantal voordelen. Veel mensen zijn allergische voor sommige bestanddelen van crèmes en kunnen die vervolgens niet meer gebruiken. De crèmes van Marie-Christine zijn van a tot z zelfgemaakt en het is eenvoudig om er bepaalde stoffen uit te laten waar iemand overgevoelig voor is. Ook bestaat er een mogelijkheid om bepaalde stoffen toe te voegen voor behandeling van specifieke klachten. En alles puur natuur, je zou de crèmes zelfs kunnen eten!

Door al deze componenten met elkaar te verenigen, ontstaat een balans tussen lichaam en geest die een duurzaam karakter heeft. Tot slot nog een ander – niet geheel onbelangrijk - voordeel van cosmetische acupunctuur: het is goedkoper. Een behandeling van ongeveer 1,5 uur kost ongeveer 90 euro en voor dat geld heb je een compleet pakket met gezichtsbehandeling, massage, acupunctuur, voedingsadvies en cosmetica. In sommige gevallen kan de behandeling zelfs deels vergoed worden door de zorgverzekeraar. De praktijk van Marie-Christine is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.

Meer weten? Kijk op www.eastmeestwest.nl voor meer informatie of om contact op te nemen.