Acupunctuurpraktijk East Meets West te Venray

[ Home ] [ Terug ] [ Contact ]

Mijn naam is Marie-Christine Gootzen. Na een Westerse opleiding in de Diƫtetiek heb ik later kennisgemaakt met en diverse opleidingen gevolgd in deze onderdelen van de traditionele Chinese geneeswijze: acupunctuur, voeding, kruidenleer en Qi Gong. Dit heb ik nog aangevuld met opleidingen in Japanse acupunctuur en Westerse kruidentherapie. Deze combinatie verklaart de naam van mijn praktijk. De praktijk is gevestigd in Venray.

Uit de samensmelting is ook mijn visie ontstaan: je hebt zelf invloed op je gezondheid en op genezing. Daarom is voor mij advies geven over wat je zelf kunt doen een belangrijk onderdeel naast de behandeling. Je bent niet afhankelijk van de behandelaar alleen.

De kosten van de behandeling hangen af van de gebruikte behandelmethode. Maar omdat ik geregistreerd ben bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) worden mijn behandelingen door de meeste verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Op de website http://www.acupunctuur.nl/ van de NVA kunt U een indicatie vinden of en hoeveel uw verzekeraar vergoedt.
Tevens ben ik aangesloten bij de Nederlandse Toyohari Vereniging. Deze maakt deel uit van de internatonale Toyohari Medical Association .

De volgende links bevatten veel handige informatie over acupunctuur: http://acupunctuur.beginthier.nl , http://acupunctuur.startkabel.nl