Toyohari methoden en technieken

[ Home ] [ Terug ] [ Contact ]

Naalden

Als er acupunctuurnaalden gebruikt worden zijn die veel fijner dan bij de Chinese acupunctuur en worden ze slechts heel ondiep in de huid gestoken. Ze worden dan slechts gebruikt om bepaalde energiepunten mee aan te prikken, heel licht, zodat de energie weer vrij door de meridianen gaat stromen.

Teishin

Daarnaast worden ook heel regelmatig de stompe (tei shin) naalden gebruikt. Deze worden op de huid gezet en zijn dus bijvoorbeeld geschikt voor behandeling van kinderen, maar ook voor mensen die gevoeliger zijn of in de zwangerschap. Door deze zachte benadering is Japanse acupunctuur pijnloos. Personen die niet geprikt mogen of willen worden kunnen zo toch bij de acupuncturist terecht.

Moxa

Moxa is een gedroogde plant, Artemisia Vulgaris of bijvoetskruid genaamd. Door het verbranden van het kruid verwarmt en energetiseert het de menselijke energiebanen (meridianen), en versterkt de ki. Er zijn twee verschillende manieren om moxa toe te passen: de directe en de indirecte. Bij de directe manier plaats je moxa in kleine stukjes op de huid. Bij de indirecte manier kan op verschillende manieren moxa worden gebruikt. Je hebt moxastaven en moxapleisters. Een moxastaaf moet je eerst aansteken en dan ongeveer 2 centimeter boven de de gewenste plek op de huid houden. Je kunt ook een moxapleister op de huid plakken en aansteken.